Hoe bepaal ik de maat

Hoe bepaal ik mijn ringmaat?

De ringmaat is de binnendiameter van de ring in millimeters. Hoe meet je dat?
Neem een ring die goed past en leg deze op een liniaal. De diameter van de ring is de juiste ringmaat.
Let op: een brede ring valt vaak kleiner uit en kan dus beter een halve maat (½ mm) groter worden besteld.

Ring op maat?
Vrijwel alle ringen die wij verkopen, kunnen op maat worden gemaakt. U kunt dit zelf laten doen (informeer hiervoor naar de prijzen bij een locale juwelier) of door ons laten uitvoeren voor een extra bedrag van €15,-. Als u de ring door ons op maat wilt laten maken, neem dan even contact op voordat u uw bestelling plaatst.

Let op: een op maat gemaakt ring kan niet geruild of geretourneerd worden.

Hoe bepaal ik mijn armbandmaat?

De armbandmaat is ofwel de lengte van de armband in centimeters inclusief slot (bij schakelarmbanden), ofwel de grootste binnendiameter van de armband in millimeters (bij klem- en slavenarmbanden).

Schakelarmbanden: over het algemeen wordt de juiste maat voor een schakelarmband bepaald door de omtrek van de pols plus 2 cm. Neem hier uw eigen voorkeur voor een strakkere of juist wat lossere armband in overweging. Het is ook mogelijk om voor de juiste maat een goed passende armband die u al heeft op te meten.

Klem- en slavenarmbanden: voor klem- en slavenarmbanden wordt de grootste binnendiameter gebruikt als uitgangspunt voor de armbandmaat. U kunt uw eigen maat bepalen aan de hand van een goed passende armband. Meet hier de grootste binnendiameter van op met hulp van een lineaal. Heeft u geen armband voorhanden? Meet dan de breedte van de pols en tel hier +/- een halve cm bij op.

Let op: zilveren klemarmbanden zijn vaak flexibel en kunnen nog wat worden aangepast in maat. Dit is echter vaak niet mogelijk als er stenen in de armband verwerkt zijn.

Hoe bepaal ik mijn kettingmaat?

De kettingmaat is de lengte van de ketting in centimeters inclusief slot. De juiste kettingmaat hangt voornamelijk af van persoonlijke voorkeur en stijl. Voor een ketting die kort valt, wordt vaak een standaardmaat van 42 tot 45 cm aangehouden. Wilt u echter een ketting die wat langer valt? Dan is een ketting van 60 tot 80 cm eerder waar u naar opzoek bent. Voor herenkettingen is 50 cm een gangbare maat. U kunt gemakkelijk de juiste kettingmaat bepalen aan de hand van een koordje of een ketting die u al heeft. Bepaal de juiste lengte door deze om uw nek te hangen en daarna op te meten met een lineaal.

Mocht u twijfelen over de juiste maat van uw sieraad, neem dan even contact met ons op. We helpen u graag.